Néhány évvel ezelőtt egy ember Angliában elvitte az Eurojackpot főnyereményét, 148 millió fontot. Ez gyors fejszámolást követően több mint 60 milliárd forint, se több, se kevesebb. Magyarországgal ellentétben az Egyesült Királyságban nem rejtegeti magát a nyertes, nem titkolja el, hogy nyert, hanem büszkén vállalja magát és a nyereményét egyaránt. Showműsorokban szerepel, az arca ott virít a bulvárlapok címlapján, kezében a csekkel.

A főnyereményt – ahogyan az lenni szokott – egy hétköznapi ember, esetünkben egy postás vitte el. Az egyik interjú alkalmával a riporter nekiszegezte a kérdést, hogy vajon mihez kezd ezzel a temérdek pénzzel, mire a postás csak ennyit válaszolt:

– Bemegyek holnap a munkahelyemre, és kézbesítem a leveleket ugyanúgy, ahogyan azt az elmúlt 25 évben tettem.

– Miért? – kérdezte a riporter értetlenkedve.

– Azért, mert szeretem a munkámat. Soha nem csinálnék mást. A szeretteimnek veszek egy házat, meg amire szükségük van, magamnak is biztosan veszek jó pár dolgot, de én holnap is ugyanúgy felveszem a munkaruhám, és kézbesíteni fogok.

Jól sejtem, hogy ezt a hozzáállást – ahogyan a riporter sem – nem sokan értik? Miért nem hagyja ott a szarul fizető munkáját és éli a milliárdosok gondtalan életét? Én nagyon is értem, számomra nincs ebben semmi furcsa, de még csak különleges sem.

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy mihez kezdenék, ha én nyernék a lottón? 1. Nem lottózom. 2. Ha lottóznék és 5-ösöm lenne, csinálnék még jó néhány kereskedési számlát és magasabb téttel „játszanék”. Meg sem fordult a fejemben, hogy mást csinálnék, hogy hagynék mindent a francba, hogy utazgatnék (megyek így is eleget), mert bejött az élet, ugyanis én imádom a tőzsdézést.  Ez az életem, a szenvedélyem, és minden, amivel megvalósíthatom önmagam. Ha nyernék a lottón, ugyanúgy kereskednék, stratégiát alkotnék, sőt még hébe-hóba tanítanék is, mert szeretem csinálni.

Nem kell a lottó 5-ös, hogy milliárdos legyél! ☝️

 

MINDENKINEK VAN EGY ÁLMA

Megtaláltam, ami boldoggá tesz, és ez bizony ajándék. 1 percig sem érzem tehernek, sem kötelességnek, hanem egyszerűen csak csinálom, mert élvezem, és mert építek. A tőzsde nélkül nem lenne semmim, és a tőzsde nélkül céltalan lenne az életem is.

Amikor az Önmegvalósítás fiatalon című blogomban azt írtam, üzenve a tizen-huszonéves korosztálynak, hogy pályaválasztásnál kizárólag a szívükre hallgassanak, senki másra, akkor pontosan erre utaltam. Ne a szüleid, tanáraid álmát váltsd valóra, ne a haverjaid útját járd, hanem a sajátodét, ennél nagyobb igazság nem létezik a Földön. Megtalálni az utadat, amiben kiteljesedhetsz, amitől úgy érzed, hogy kerek a világ életed, no ez a boldog élet titka – szerintem.

Mindenkinek van egy álma, csak a legtöbben ezt nem merik végigvinni. De az álmok pontosan azért álmok, mert nehéz őket megvalósítani. Például a Viktor Gáli Tőzsde Akadémia sem azért lett sikeres, mert megtaláltam vele a piaci rést, vagy mert olyan mocskosul jó a marketingem, hanem mert szenvedéllyel építem, építjük Beliánnal a mai napig is. Minden érzelmem benne van, a gondolataim akörül forognak, hogy miként tehetnénk még jobbá, még értékesebbé, amiből a tanítványok még többet tudnak profitálni. A pénz nem számít. A pénz soha nem tesz boldoggá, hanem az út, ahogyan eléred azt, valamint a tudat, hogy képes vagy ezt újra és újra megtenni.

Az a postás megtalálta a maga útját: járja az utcákat és leveleket kézbesít. A siker soha nem pénzben vagy státuszban mérendő. Ha egy postás szereti, amit csinál, sokkal többet ért el, mint egy manager, aki mindennap öklendezve megy be a munkahelyére, és a hatalmon / pénzen kívül semmilyen motivációt nem talál abban, amit csinál. Igen, ők azok, akik otthagynának mindent, ha nyernének a lottón. A kérdés már csak az, Te mit tennél, ha megütnéd a főnyereményt? Otthagynád az állásodat / vállalkozásodat? Ha a válasz igen, akkor hagyd abba, bármit is teszel és válts! Csak így teheted magad szabaddá!

Nincs szükséged rá, hogy nyerj a lottón, ha a szenvedélyednek élsz. A nyereménnyel maximum jobb autókba fogsz beülni, semmi több. Ha elhivatottsággal teszed, amit teszel, és hiszel magadban, akkor előbb-utóbb lottónyeremény nélkül is beülsz a csilli-villi sportautóba. Így leszel Te is igazi milliárdos.