Érdemes odafigyelni a megatrendeket megváltoztató, kivételes emberekre, mint Steve Jobs, Richard Branson, vagy Elon Musk, illetve úgy általában azokra, akik valami korszakalkotót vittek véghez, és akik rendelkeznek azzal a képességgel, ami kiemeli őket ebből a 7 milliárdos tömegből. Az ilyen kaliberű embereknek inni kell minden egyes szavukat, és megbecsülni minden olyan percet, amit a velük tölthetünk (még ha sokszor csak egy könyv / videó formájában is). Az ő referenciájuk az életük, és ha az általuk közölt gondolatokat a saját életünkbe beépítve hasznosítani tudjuk, akkor már nyertünk. Szerinted hányszor kellett ezeknek a “tettembereknek” elbukniuk és felállniuk a padlóról, hogy az egész világ megjegyezze a nevüket?

Hatalmas pofáraesés az új Tesla pick-up bemutatóján: a “törhetetlen” szélvédők nem állták a sarat. 😅 Musk rezzenéstelen arccal tolta tovább a show-t, hiszen nem ez volt az első botlása, de nem is az utolsó…

 

Musk már csak azért is a “szívem csücske”, mert vele, egészen pontosan egy korai Tesla ügylettel alapoztam meg a befektetői egzisztenciámat, szerény 400%-os tőkenövekménnyel. 🙂

 

A SOKAT EMLEGETETT OK-OKOZAT

A dolgok összekapcsolódása, a sokat emlegetett ok-okozat, amikor rájövünk, hogy semmi nem történik véletlenül, szenzációs felismerés mindannyiunk életében. A kudarcok a fejlődésünk elengedhetetlen velejárói, amivel ha nem találkozunk, rossz úton járunk. A tőzsdén – másokhoz hasonlóan – én is beleszaladtam hatalmas bukókba, de utólag azt mondom, hogy pofonok sorozata kell ahhoz, hogy megtaláljuk a saját utunkat. Néha pedig el kell vesztenünk mindent, hogy később mindent megnyerjünk.

A kudarcok megélése a lényeg, illetve hogy a csapásokat követően miként állsz taplra (már ha egyáltalán sikerül). Felejtsd el a „mi lett volna, ha…” illúziót, amin oly’ sokan keseregnek évek, évtizedek múltán is.  A cél, hogy győztesen, tanulva a hibáidból, megerősödve lábalj ki belőlük.

A kudarcok az élet ajándékai, melyek – ha felhasználod őket – jó irányba terelik az életed. Ha körülötted mindenki kárörvend és nevet rajtad, hogy elbuktál, adj bele mindent, a szívedet, a lelkedet, minden energiádat, tényleg mindent, és az eredmény nem marad el. Ahhoz, hogy eljuss önmagadhoz, kudarcok kellenek, nehezen megélt napok, hetek, hónapok, de ezeket meg kell élni, különben nem leszel több, nem leszel erősebb.

 

FELKÉSZÜLTÉL?

Az élet egy véget nem érő verseny. El kell fogadnod, hogy néha el fogsz bukni, mert el kell buknod. Nincs megnyert háború elvesztett csaták és veszteségek nélkül. Az élet egy selejtező, és az már csak rajtad múlik, hogy kiesel-e az első körben vagy az élbolyban végzel.