A borítón az amerikai álom, egészen pontosan Hollywood, a Walk of Fame, és én. Eljutottam ide (is), mert el akartam jutni. Mertem nagyot álmodni, hittem magamban, és átlagon felül tettem érte. Sokszor nézegetem az utazásaim során készült képeket, mert ezek emlékeztetnek arra, hogy az élet értelme nem más, mint a célok és az értük hozott, sokszor fogcsikorgatós áldozatok.

Kövesd az álmaidat és ne hagyd, hogy bárki vagy bármi eltérítsen a célodtól! ☝️

 

A HELYES CÉLKITŰZÉS

A célok és áldozatok tétel bizonyítására van egy nagyon egyszerű képlet, de mindenekelőtt fel kell tenni magunknak néhány kérdést:

Mit szeretnék, miért akarom megvalósítani, hogyan tervezem kivitelezni, meddig kell abszolválnom?

Ha tettekre kerül a sor, mennyit vagyok képes megtenni, mit vagyok hajlandó beáldozni? Vizsgáld meg a múltad, mert az fest egyedül valós és hiteles képet rólad. Az embereknél már az elérni kívánt cél kitűzése is sokatmondó. Vannak olyanok, akiknek az álmai más embernek a kudarcot jelentené, de nekik még ez is egy elérhetetlen szintnek tűnik. A kitűzendő cél nagysága, amely oly sokat elmond egy emberről.

Aztán itt van ugye a célok elérése, ami ugyan fejben az esetek többségében tök egyszerű, de nekünk is tennünk kéne valamit, hogy elérjük azokat. Elméletben mindenki jó lovas, gyakorlatban derül ki, hogy valóban képesek vagyunk-e megülni a lovat – ugyanúgy, ahogy a tőzsdén is. Ezzel el is érkeztünk az áldozatok meghozása részhez, de fogalmazhatnék úgy is, hogy ki mennyire hajlandó kilépni a kereteiből, eltávolodni a komfortzónájától.

 

KOMFORTZÓNÁN INNEN ÉS TÚL

Minél több időt töltesz a komfortzónádon kívül, annál exponenciálisabb lesz a személyes fejlődésed. A komfortzóna nem más, mint egy halálos mocsár, ami onnan ismerszik meg, hogy szereted a „megúszós” dolgokat. Itt nem fogsz előrébb jutni egy centit sem, azt garantálom! Ebben a zónában virágzanak a szenvedélybetegségek, mert nincs erő, ami véget vessen a pusztításuknak. A komfortzónában az élet nem zajlik, hanem múlik.

Mindent, amit eddig elértél, azt annak köszönheted, hogy kiléptél a megszokásból, és olyat tettél, ami abban a pillanatban rohadtul nem esett jól. Ha nem tudsz felmutatni semmit, és nem is érzel magadban erőt, hogy ez megváltozzon, no problem! Tárt karokkal várnak a „passzív jövedelem munka nélkül” elnevezésű Facebook csoportok.

Képes vagy huzamosabb ideig elhagyni a komfortzónádat a saját érdekedben? Ha még nem tetted, kutya kötelességed megtudni, hogy alkalmas vagy-e rá. Ki kell derítened, hogy mire vagy hivatott az életben, és ehhez bizony ki kell lépned a kényelem mocsarából, mert egyszerűen nincsen más választásod. Vagyis de, de akkor a tőzsdézést felejtsd el egy életre!

Te döntesz, hogy belül vagy kívül éled az életed! ☝️

 

NO SHORTCUT

Fogyi tabletta, MLM-rendszer, csodaindikátor, kezelt számla, és társaik lószart sem érnek, mert úgy ígérnek fejlődést / meggazdagodást, hogy neked a kisujjadat se kelljen mozdítanod. Fejlődés márpedig verejtékes munka, szenvedés, pofonok, és olykor könnyek nélkül lehetetlen, és ez soha nem fog megváltozni. Rengeteg élet tört már ketté csak azért, mert azt gondolták, létezik egy könnyebb, rövidebb út. Ők a csúfosan megbukott emberek, akik közül sokan a rácsok mögött tengetik az „életüket”.

Tudjátok, mit veszek észre az embereken, de főként a fiatalokon? Azon vannak, legyen minél könnyebb, holott arra kéne törekedni, hogy legyen minél nehezebb, mert kizárólag így tud az ember fejlődni bármiben.

Utálom a megmérettetések és pofonok elől menekülő, semmirekellő embereket. Ők azok, akik keresik a kapaszkodókat, hogy miért nem tették meg ma sem. Felőlem keresheted Te is a kifogásokat, de akkor célok se legyenek, meg álmok se! Értem én, hogy úgy gondolod, ráér még később szenvedni, ezzel csak az a probléma, hogy már 2018-ban is ezt gondoltad, és most 2020 van, egy új évtized, Te pedig még mindig csak kifogás- és ígéretember vagy!

 

MIT VÁLASZTASZ?

Nem könnyű. Nem könnyű látni azt a sok beragadt / elcseszett életet magam körül, de sokszor még ennél is nehezebb végigasszisztálnom, hogy a többség mennyire nem képes tenni önmagáért, a jobb életért. Miért alternatíva az egyhelyben toporgás? Miért opció a beszürkülés? Miért elég a középszerűség? De amit nem vagyok képes fel-, illetve elfogadni, hogy az emberek többsége célok nélkül él, és elfogadja a tényt, hogy az élete innentől kezdve már csak lassan elmúlás.

Tedd fel hát magadnak ismét a kérdést: „Mik a céljaim, mennyi áldozatot vagyok képes meghozni, hogy beteljesítsem az életem? Lehet, hogy nem fog sikerülni, de inkább legyél egy bukott valaki (aki újra feláll), mint egy névtelen senki, aki meg sem próbálta.