Ahogy az előző blogbejegyzésemben is olvashattátok, lezárult egy korszak. Szuper embereket ismerhettem meg, rengeteg élménnyel gazdagodtam, és ami a legjobb, hogy egy egyedülálló, úgynevezett “win-win-win” szituációt tudtam ezzel teremteni, amire kiváltképp büszke vagyok.

Átadhattam a tudásomat a tanítványaimnak, akik szívesen fizettek ezért, főleg annak tükrében, hogy a tanulásra fordított pénzükkel jó ügyet támogatnak. Nyert az alapítvány, mert anyagi segítséget kaptak, nyertek a hallgatók, akik pénzre váltható tudással gazdagodtak, s végül nyertem én, aki komoly összegeket tudott az emberek zsebéből a karitatív szervezet zsebébe “átcsúsztatni” az oktatói tevékenység által. Ez a win-win-win!

Ha valaki elmegy, az azért van, mert jönni fog helyette valaki más. Kényszerből vagy tudatosan, teljesen mindegy. Most az utóbbi verzió él, hiszen megismertem Valakit, aki fiatalos lendületével új energiákat tud mozgósítani, aki magát és engem is folyamatos fejlődésre késztet (ezúton üzenem neki, hogy öreg ember nem rakéta! 🚀), és akiben fiatalkori önmagamat látom. Ő az, akit bármikor oda mernék állítani magam mellé, sőt akár magam helyett is. Amikor ezt az egyik Barátomnak is kijelentettem, azt javasolta, hogy adjak neki lehetőséget, magamnak meg egy kis pihenőt, mert megérdemlem. Így jutottam hát arra az elhatározásra, hogy egy lépést hátrébb lépek, Őt pedig felkérem arra, hogy segítsen vezetni a Viktor Gáli Tőzsde Akadémiát, vagy ahogy én hívom: VGTA-t. 🙂

Viktor Gáli Tőzsde Akadémia

A Viktor Gáli Tőzsde Akadémia (VGTA) tavasszal megújulva várja azokat, akiknek feltett szándékuk, hogy profi befektetővé / tőzsdei kereskedővé váljanak.

 

Kicsit olyan ez, mintha férjhez kéne adnom a lányomat. Nehéz ügy, mondom ezt úgy, hogy (még) nem vagyok lányos Apuka… De úgy is fogalmazhatnék, hogy időnként háttérbe kell vonulni, hogy teret adhassunk valami jobbnak. És higgyétek el, jobb lesz!

 

VGTA

Mi motivál még mindig a tanítással kapcsolatban? Az, hogy hogyan lehet jobban, hatékonyabban csinálni. Mert mindig mindent lehet tökéletesíteni, gondoljunk csak arra, hogy hányszor látjuk egy könyvborítón: “X. kiadás, kibővített változat”.

Ahogy korábban, úgy ezentúl is 3 modulból épül fel a tőzsde akadémia, vagyis a komplexitás a továbbiakban is adott.. A módszertan bevált, azon kár lenne változtatni, viszont bővítettük, aktualizáltuk, finomhangoltuk a tudásanyagot. Felfrissítettük a vizuális elemeket, belevettük többek között a befektetési portfólióépítést, a részvénykosár-súlyozást és az arra vetített kockázatkezelési modellt. A tapasztalatok alapján nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyakorlatra, azon belül is a piacelemzésre, a stratégiák begyakorlására, és a dinamikus kockázatkezelésre. Fontos, hogy a tanultak éles körülmények közötti kivitelezése is precízen, gond nélkül menjen, ugyanis sajnos itt csúsznak el a legtöbben. 

Az akadémia továbbra is az egyéni fejlődést helyezi a középpontba, így továbbra is biztosított a képzéseket követő személyes konzultációk lehetősége.

Még mielőtt valaki azt gondolná, hogy innentől kezdve se hírem, se hamvam, megnyugtatom, ott leszek a képzéseken és kiveszem a részem a tanításból. Az akadémia továbbra is az én módszertanom alapján és az én szakmai felügyeletem mellett zajlik, ergo továbbiakban is én garantálom az oktatás nívóját.

Viktor Gáli tőzsde oktaó munka közben

Nagyon benne vagyok… 😃 Épp az európai részvénypiaci nyitásra írt stratégiámat magyarázom és kereskedem élőben a New York Palace – Boscolo-ban.

 

A továbbiakban is kizárólag olyan emberekkel dolgozom együtt, akik hozzám hasonló hozzáállással és alázattal viseltetnek a tőzsdézés iránt, illetve akiknek a későbbiekben is szívesen veszem a megkeresését. Nem lehet mindenkit egy kalap alá venni: mindenki más kaliber, más élethelyzetben van, más lehetőségekkel és preferenciákkal bír, emiatt pedig egyénileg is sok foglalkozást igényelnek, nem beszélve az utánkövetésről. Így például a képzések után mindenkivel személyesen konzultálok, ahol válaszolok a felmerülő kérdésekre, segédkezem a trading üzleti terv elkészítésében, illetve közreműködöm a személyre szabott kereskedési rendszer felépítésében. Számomra fontos, hogy lekövethessem és megbizonyosodhassak a tanítványaim fejlődéséről (erre szolgáltak korábban a nagysikerű közös kereskedési napok, a februárban is megrendezésre kerülő trader tábor, valamint a jelenleg is futó Online Trading Room /OTR/ is), hiszen ez kicsit az én sikerem is, ami éppúgy motivál a folytatásra, mint Hosszú Katinka sokszoros olimpiai bajnokunkat, aki Tokióban sem éri majd be az ezüsttel.

 

JÓBÓL KIVÁLÓ

Egy profi trader tudja, hogy nem elég szimplán jónak lenni. Törekedni kell rá, és ezért napi szinten tenni, hogy kiválóak legyünk. Egy a legjobbak közül. Szoktam mondani, ez majdnem olyan, mint a fociban a Bajnokok Ligája. Ott csak olyanok játszanak, akik olvassák a játékot, technikailag és erőnlétileg a legmagasabb szinten vannak. Egy nemzetközi statisztika szerint a tőzsdei kereskedők 10%-a gazdagszik meg igazán, 25%-a megél belőle, a többi pedig süllyesztő… Épp úgy, ahogy a focistáknál. Nézz meg egy Messit vagy Ronaldot: tény, hogy nagyon jó kvalitásokkal vannak megáldva, de az is, hogy ők érkeznek először és ők távoznak utoljára az edzésekről. Ezt hívják alázatos munkának. Ez a Valaki szintén rendelkezik a szükséges skill-ekkel és munkamorállal, így akár a tőzsde aranylabdása is lehet. Mondom ezt úgy, hogy lassan másfél éve “edzem” Őt, gondoskodom a szakmai felkészítéséről. Egy trader sosincs kész, mindig van hova fejlődnie, hiszen a tőzsdei piacok is folyamatosan változnak. Amit garantálok, hogy tudja azt, amit én tudok, vagy ha mégsem, akkor első kézből kapja az információkat. Ott vagyok a háttérben, támogatom, felügyelem a munkásságát, és olykor-olykor én is felbukkanok majd. 😉

 

MR. VALAKI

Sokan már ismeritek, viszont még többen nem. Ő az egyik, aki a tavaly nyáron meghirdetett Tőzsdetanonc pályázaton felvételt nyert az akadémiámra, s miután eredményesen elvégezte azt, hasonló alázattal vetette bele magát a kereskedésbe, stratégiafejlesztésbe és -elemzésbe. Sokszor a kezem alá dolgozott, együtt ötleteltünk, melyek során megbizonyosodhattam arról, hogy tökéletesen kiegészítjük egymást. Nemcsak ő tanult tőlem, hanem én is sokat kaptam tőle, amit ezúton is köszönök neki! Közben a tanoncok vezéregyéniségévé vált, őt keresik a többiek, ha kérdésük van és ez jelent valamit. Ha valakiből falkavezér lesz, akkor olyan képességek birtokába kerül, amivel ha jól bánik, sokaknak utat mutathat. Ezt az utat immáron közösen jelöltük ki, s ha valaki ezt végigjárja, profi tőzsdei kereskedővé avanzsálhat.

Na de ki is az a Valaki? Kattints ide és megtudod! 😉

 

Ha kíváncsi vagy az előzmény blogokra, akkor kattints az alábbi linkekre:

  1. Induljon a show!
  2. A nagy visszatérés
  3. Valaminek a vége, mindig valami újnak a kezdete