MÚLT: LEZÁRVA!

A romantikus blogolásomnak ezennel vége. 2020 nemcsak egy új évtized kezdete, hanem a visszatérésem éve is egyben. Jót tett a pihenés és úgy érzem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam meg a Viktor Gáli Tőzsde Akadémiával kapcsolatban. Még mielőtt mesélnék nektek erről, lenne itt egy kis dolgom, ugyanis a múlt lezárása nélkül nem építhetünk jövőt.

Mindig is azt gondoltam, hogy a „Viktor Gáli” brand csak az enyém, azt senki nem veheti el tőlem, nem osztom meg senkivel, mindent egy kézben tudok tartani. Vinni az akadémiát, konzultálni, napi riportot írni, blogolni, meghívásoknak / felkéréseknek eleget tenni. Meg voltam győződve róla, hogy rajtam kívül mindenki egy tehetségtelen svindler, aki tizedannyira sem képes, mint én.

Időközben rá kellett jönnöm, hogy a Viktor Gáli Tőzsde Akadémia már régen túlnőtt rajtam, és nem vagyok képes egyedül lépést tartani vele. Olyan szellemi tőkét, annyi energiát igényel bárminek az építése / működtetése egy bizonyos szint után, hogy az embernek el kell döntenie: vagy bezuhan a szakadékba, nyakában a teendők súlyával, vagy felméri és belátja a határait, hogy egyedül már nem megy. Aki túlvállalja magát, annak meg kell osztania a terheit másokkal, különben nincs tovább, a feladatok felaprózzák és kiég.

Az elmúlt években rengetegen „kapaszkodtak belém” így vagy úgy: rengeteg új arc, rengeteg megkeresés, érdekmosoly, mindenki akart tőlem valamit. Csak egy befektetési tanács, csak egy kis segítség, nézzem már meg a stratégiáját, a portfólióját, ráérek-e egy találkozóra, de tényleg csak egy fél órára. Persze a tanítványaimnak, de még a napi riportot olvasóknak is bármikor bármit és ezt ők is tudják. Bíznak bennem és ezt nem tudom másképp meghálálni.

A brókercégek ajánlataival is Dunát tudnék rekeszteni: oktassak náluk, futtassam őket, vagy írjak róluk egy PR cikket a blogomon. Volt olyan szolgáltató, aki 1000 eurót ajánlott csak azért, ha megemlítem őt a napi riportomban. Innen is üzenem nekik: nincs az a pénz! ☝️

Nem vagyok megvehető, ne is próbálkozzatok! ☝️

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy időközben kismillió önjelölt tőzsdeszakértő csinált magának Facebook-oldalt és Instagram-fiókot. Nem blogot, ahova értékes tartalmakat kéne írni, bejegyzésenként 5-6 munkaórát beletéve, dehogy… Közösségi felületeket, ahova ki lehet tolni az életbölcseleteket, az aznapi reggelit, meg néha valami szakmainak tűnő, 2 mondatos bullshit-et. Ők nem segítséget akarnak nyújtani, hanem a követőik számát növelni, hogy később jól feküdjenek a szponzoroknál, akiket én nagy ívben elhajtok.

 

ÚJ KORSZAK HAJNALODIK

Máshol tart az életem, mint amikor kiléptem a fényre és elkezdtem írni ezt a blogot. Már mások a prioritások számomra, mint akkor voltak, már nem én vagyok, hanem Mi, és szeretném, ha ez tovább bővülne.

A VGTA és a járulékos dolgok (napi riport, blog, stb.) folyamatos, napi szintű energiabefektetést igényelnek. Nem látjátok azokat a háttérmunkálatokat, melyektől idő közben kimerültem és pihenőre kényszerítettek. Ez már rég nem egyemberes küldetés, jóval több annál, és ha erre magamtól nem is jöttem volna rá, az élet rávezetett.

Sokaknak a mindennapi élet kihívás, a legtöbben nem élnek, hanem túlélnek… Ha a hétköznapok a selejtező, akkor a tőzsde a legbrutálisabb vágóhíd. Hiába tartod magad mentálisan erősnek, ha nem vagy képes nap mint nap, a gyakorlatban is követni szabályokat. Hiába a pontról pontra leírt üzleti terv vagy kereskedési rendszer, ha az nem a tiéd, ha nem hiszel benne, akkor nem is leszel képes konzekvensen üzemeltetni. Értsd meg, itt minden rólad szól, azzal a bizonyos késsel a kezedben, amivel belevágsz a tortába. Ugye Te is akarsz egy jókora szeletet?!

Ahogyan azt a bejegyzés elején is írtam, le kell zárnom a múltat: a jelenlegi, visszafogott és formális blognak vége van. Véget ért tehát egy korszak, amire mindig is jó szívvel fogok emlékezni, mert igaz volt. Igaz volt minden gondolat, ami vezette a kezem a billentyűzet felett. Ami ezután jön, az már valami egészen más lesz: szabad szájú, egyenes, nyílt sisakos. Direkt fogalmazok mostantól erősen, hogy a tartalom kiverje a biztosítékot! Előveszem a szakmai tabukat, és láttatni fogom a brókercégek vélt és valós túlkapásait. Nem fogok kímélni senkit és semmit és az sem érdekel, ha megzsarolnak azokért az infókért, amiket leírok majd. Itt a nagy visszatérés, induljon a show!