Sok embert vonz a tőzsde, pontosabban a gyors meggazdagodás lehetősége, azonban többségüknek fogalmuk sincs, mivel jár “megélhetési” trader-nek lenni. Amikor azt kérdezik tőlem, hogy miként néz ki egy átlagos hétköznapom, a legtöbben rácsodálkoznak a szigorú menetrendre:

 

5:45-kor kelek.

 

6:00-7:00 – Magamévá teszem a friss, ropogós nemzetközi szaksajtót (Bloomberg, Reuters, Marketwatch, stb.).

 

7:00-7:50 – Megírom a tőzsdei napindítót, amiben véleményt alkotok a hosszútávú piaci mozgásokat meghatározó világgazdasági és geopolitikai folyamatokról, összegzem az aznapra várható makroadatokat és azok várható piaci hatásait, valamint megosztom az olvasóimmal a piaci várakozásaimat, elképzeléseimet. Ha Te is szeretnéd megismerni a pozícióimat, ezáltal pedig bepillantást nyerni a stratégiáimba, kattints ide és iratkozz fel az ingyenes napi riportomra!

 

8:00-9:00 – Európai piacnyitásra reagálok a DAX-on és/vagy az FTSE-n, szituációtól függően a 4 fix stratégiámmal.

 

9:00-9:30 – Piacelemzést végzek a vezető indexekre, a major devizapárokra, és válogatott egyedi részvényekre. Én más szempontból elemzem a piacot, mint az elemzők többsége.

Ezekre a 3 kérdésre keresem a választ: 
1. Kialakultak-e trendek?
2. Vételi vagy az eladási oldalon van az előny a piacon?
3. Milyen a piaci hangulat?

 

9:30-12:00 – Day- és swing trendkereskedést folytatok az említett instrumentumokon, szituációtól függően megválasztott trendkövető sémákkal.

 

12:00-13:30 – Ebédelek, ilyenkor jellemzően nem nyitok pozíciót, viszont a korábban nyitott, élő kötéseket menedzselem.

 

13:30-15:30  – Újra a vérkeringésben, korrekciós belépőket keresek főként a devizákban, illetve felkészülök az ilyentájt jellemző makroadat dömpingre és az amerikai piacnyitásra. A NASDAQ-on beadom a nyitó stratégiám megbízásait.

 

15:30-17:00 – Az amerikai piacnyitást követően, amennyiben trendirányú elmozdulás történt, a korrekciókba szoktam bekapcsolódni day trade pozíciók felvételével.

 

17:00-17:15 – Az aznap lezárt kötéseket dokumentálom a trading naplómba.

 

A precíz time management és az előre kidolgozott (és gyakorlatban megvalósított) kereskedési terv az alapja a konzekvens cselekvésnek, ezáltal pedig a konzisztens profittermelésnek. Ne áltassuk magunkat:  a tőzsdén minden egyes nap ugyanaz a torta kerül leosztásra, és ahhoz, hogy Te is hosszú távon minél nagyobb szeletet kapj belőle, nem szerencsére, hanem tudásra, tapasztalatra és egy kidolgozott kereskedési rendszerre van szükséged.  Ha nem specializálódsz identitásra, időintervallumokra, és termékekre, akkor lényegében minden nap szakértőkkel versenyzel, miközben Te nem vagy az… Ha szeretnéd magas szinten űzni a tőzsdei kereskedést, ismerd meg az akadémiai rendszerben történő képzéssorozatomat. Kattints ide és informálódj! Még nem ismersz? Itt bővebben is olvashatsz rólam.