Warren Buffett és befektetőtársa, Charlie Munger (a Berkshire alelnöke) hatalmas vállalati portfóliót hozott létre az elmúlt évtizedekben. A Berkshire Hathaway portfóliójára úgy tekintenek, mint egy gyűjteményre, melyek magas hozamot biztosító vállalatokból tevődik össze, ráadásul ezeknek a cégeknek a nagy része úgy termel profitot, hogy közben nem adósodik el.

2018 negyedik negyedévben bekövetkezett piaci korrekció miatt a Berkshire 20,6 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el, de továbbra is hisznek az értékalapú, hosszú távú befektetésekben, amit fundamentális alapon határoznak meg.

2018 év végén ezek voltak Buffették legnagyobb befektetései a részesedés piaci értéke (kapitalizációja) alapján sorba rendezve:

1. Apple, 40,3
2. Bank of America, 22,6
3. Wells Fargo, 20,7
4. Coca-Cola, 18,9
5. American Express, 14,5
6. U.S. Bancorp, 6,7
7. J.P. Morgan Chase, 4,9
8. BNY Mellon, 4,0
9. Moody’s, 3,5
10. Delta Airlines, 3,3

A számok milliárd USD-ben értendők. 🙂 Buffett annyit mondott még, miután arról kérdezték, hogy tervez-e még vásárolni az Apple részvényekből, hogy jelenleg drágának minősíti a papírt, egy egészséges korrekciót követően viszont minden további nélkül belevenne a tech óriásba.

Szeretnéd magad hasonló tulajdonságokkal felvértezni, mint a befektetési guru? Olvasd el a “Válj Te is Warren Buffetté!” című blogbejegyzésemet!