1. A TŐZSDÉHEZ MAGAS SZINTŰ TUDÁS ÉS DIPLOMA KELL

A legtöbben túlmisztifikálják a tőzsdét, egészen bonyolult, olykor csillagászati összefüggéseket kreálva, ezáltal hajlamosak elveszni a részletekben. Emiatt sokszor nem látják a fától az erdőt, pedig a sikeres kereskedés kulcsa az egyszerűség, minél egyszerűbb stratégiát használsz, annál jobban fogod átlátni a folyamatokat! Ahogy az amerikaiak mondják, “simply is clever”, vagyis az egyszerű nagyszerű! Ne feledd, a tőzsdén elért sikerek a Pareto-elven nyugszanak, mely szerint 80% pszichológia és hozzáállás kérdése, és mindössze 20% múlik a megszerzett tudáson és tapasztalaton.

 

2. A TŐZSDÉN CSAK A NAGYKUTYÁKNAK VAN ESÉLYÜK

Való igaz, a tőkepiaci mozgásokat a „nagytőke” alakítja, vagy éppen fordítja meg az aktuális trendeket. Nincs más dolgod, mint a trend elméletet követni és ezekbe a trendekbe bekapcsolódni. Ne az alját vagy a tetejét keresd, hiszen nem kell kitalálnod, hogy hol fordul a piac. A lényeg, hogy egy már kialakult trendben vegyél fel pozíciót, pozíciókat. Pozícióépítési technikák révén pedig valóban nagy játékosnak érezheted magad, hiszen ugyanazon “távolságon” az eredeti profit sokszorosát vághatod zsebre!

 

3. MINDEN NAP REGGELTŐL ESTIG FIGYELNI KELL AZ ÁRFOLYAMOKAT

Ha napon belüli adás-vételben, vagyis daytrade-ben gondolkozol, akkor sem kell egész nap a gép előtt ülnöd, hanem fel kell osztani a napodat. Vannak olyan session-ök (időszakok), amikor ideális mozgások vannak a piacon a belépéshez. Ha a swing trade-et, vagyis napon túli kereskedést választod (több napos vagy akár hetes időtáv), akkor bőven elegendő naponta háromszor-négyszer rápillantanod a piacra. Szerinted Warren Buffet is a gép előtt ül egész nap?

Vesztő kereskedő kép bejegyzésbe

A tévhittel ellentétben, a tőzsdén nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem nagyon!

 

4. A TŐZSDÉN KÉPTELENSÉG MEGGAZDAGODNI

Számtalan példa van arra, aki a tőkepiacokból építette fel a vagyonát. A tőzsdén viszont nem lehet gyorsan meggazdagodni, hanem hosszú évek kitartó munkája és türelem kell hozzá, ami végül meghozza az eredményt. Sokan azért buknak el, mert türelmetlenek, és egyik napról a másikra akarnak nagyot szakítani. Nekem is megérte kitartónak lennem, hiszen a tőzsde segítségével átlagon felüli életet élhetek. Hiszem, hogy az alázatos munkát a piac mindig megjutalmazza!

 

5. ISMERNED KELL A JÖVŐT

Senki nem tudja, hogy mi fog történni a piacon ma, holnap, jövőre és neked sem kell kitalálnod! Mindig arra kell reagálnod, amit éppen látsz és nem pedig arra, amit éppen vársz! Várd meg, hogy a piac megmutassa, mit is akar valójában! A megerősített belépők hozzák mindig a biztos profitot!

 

Kíváncsi vagy,

  • milyen pofonegyszerű stratégiákat használok?
  • hogyan kell pozíciót építeni?
  • melyek a legjobb időszakok a kereskedésre?
  • mire kell koncentrálnod, hogy a tőzsdézésből élj?

Ha bármelyik, esetleg több kérdésre is igennel feleltél, a 2018 tavaszán megrendezésre kerülő, akadémiai rendszerű tőzsde tanfolyamaim megoldást jelenthetnek számodra! A részletekért kattints ide!