Történelmi időszakot él a legnépszerűbb kryptovaluta, ugyanis a chicagói opciós tőzsdét (CBOE) üzemeltető CBOE Global Markets bejelentette, hogy december 10-én vezeti be a Bitcoin futures derivatívát. A származtatott tőzsdei termékek legnagyobb tőzsdéjét működtető CME Group pedig egy héttel később, december 18-án indítja el a BTC határidős ügyletek kereskedését.

A chicagói opciós tőzsdén a Bitcoin opcióra vonatkozó ticker (szimbólum) az XBT lesz. A BTC alapú tranzakciók készpénzben valósulnak meg, a határidős ügylet értékét a világ egyik legnagyobb kryptodeviza tőzsdéje, a Gemini ajánlati könyve szerint kialakuló ár alapján határozzák meg.

A származtatott tőzsdei termékek kereskedését felügyelő amerikai hatóságok pénteken adtak engedélyt a két nagy amerikai tőzsdeüzemeltető csoportnak a Bitcoin határidős ügyletek bevezetésére.

Bitcoin érmék váltás után kép bejegyzésbe

A Bitcoin opciós- és határidős piacra történő bevezetése vajon legitimizálja a BTC-t?

ÚJ ESZKÖSZOSZTÁLY SZÜLETIK?

A tőzsdék életében nem gyakran esik meg, hogy egy új eszközosztály lásson napvilágot. A mostani kriptopénzekkel már pedig ez a helyzet. Amikor a 70-es években a Chicago Mercantile Exchange-en Richard L. Sandor kitalálta, és bevezette a ma már nélkülözhetetlen határidős termékek kereskedését, akkor még minden bizonnyal sokan nem is sejtették, mekkora piac jön ezzel létre.

A digitális pénzek határidős piacra történő bevezetése az első komolyabb lépés az új eszközosztály létjogosultságának elismerése felé. Valójában a blockchain (blokklánc) technológiát már számos nagy pénzintézet is alkalmazza, és jegybankok is keresik a lehetőséget saját pénzek létrehozására, senki se akar kimaradni a technológiai újításból, no meg az évszázad bizniszéből.

MEDDIG LEHET NÉPSZERŰ A BITCOIN?

Mi lesz a Bitcoin-nal? Ma már rengeteg kryptopénz közül válogathatunk, melyek közül több is fejlettebb blokklánccal rendelkezik. Egy biztos, a technológia velünk marad, és biztosan lesz a ma már meglévő pénzek közül olyan, amely hasonlóan nagy karriert fog befutni. Szakértők szerint erre a legesélyesebbek jelen pillanatban az Ethereum, a Litecoin, és a Ripple.

A BTC ára több mint tízszeresére emelkedett idén január óta, látványos emelkedése nyomán kijelenthető, hogy óriási piaci buborék van kialakulóban.

Kíváncsi vagy, hogy mi a véleményem a kryptodevizákról? Ha szeretnéd tudni, hogyan gazdagodhatsz meg anélkül, hogy kicsengess közel 12.000 dollárt egy BTC-ért, kattints ide!