Kaptam egy érdekes kérdést, miszerint lehet-e arra spekulálni, hogy az elektromos autók robbanásszerű térnyerése lenyomja az olajárat? A válaszom egyértelműen nem!

NEM A VÁRT ÜTEMBEN VÁSÁROLJÁK AZ E-AUTÓKAT

Ha az európai eladásokat nézzük, a legnagyobb márkák is 1%-os nagyságrendben adnak el. Ma a villanyautózás technológiája nem tart ott, hogy a hagyományos, belsőégésű motorral szerelt autókat kiszorítsa. Ha marad a jelenlegi tendencia, elmarad a beharangozott e-autó forradalom. Ennek több oka van:

  • politikai nyomás (csekély vásárlásösztönző támogatás),
  • közel-keleti olajlobbi,
  • kevesebb munkaerőt igényel (ez közvetve nem tesz jót a dolgozói rétegeknek),
  • töltő infrastruktúra hiánya,
  • lassú töltés ciklus (a gyors töltés is órákban mérhető),
  • lassú technológiai fejlődés (kis hatótávolság).

És itt van a kutya elásva: a hatótávolság kiugró növekedésének korlátja pedig nem más, mint az energia tárolás. Egyszerűen nincs olyan akkumulátor technológia, amely megfelelne az elvárásoknak.

MI HAT AZ OLAJÁRRA?

A olaj hordónkénti világpiaci árát több tényező is befolyásolja. Elsősorban a kereslet-kínálat alakulása, újabban szabályozása (az OPEC révén). A nem megújuló energiaforrásokat kiváltó megújuló energiaforrások (szél-, nap-, és geotermikus energia) terjedésének köszönhető, hogy a kőolaj ára még szezonálisan (pl. nyáron az utazások számának növekedése vagy télen a fűtésszezon miatt) sem tud elszállni. Az elektromos autózás léte egyelőre nem tudja kiszorítani, vagy legalábbis csökkenteni az olajkitermelést és -felhasználást.

Elektromos autó és töltő kép bejegzésbe

Amennyiben a jelenlegi érdekek és folyamatok nem változnak, az elektromos autózás a következő 15-20 évben sem biztos, hogy meghatározó lesz.

FORDÍTVA? AZ OLAJÁR HATHAT A VILLANYAUTÓZÁS ELTERJEDÉSÉRE

Ha csak azt nézzük, hogy egy elhúzódó, elmélyülő politikai konfliktus, háború, természeti katasztrófa, vagy az eltúlzott kitermelés-szabályozás is könnyedén felhajtja a kőolaj árát, akkor remek lehetőség nyílik az elektromos autók nagyobb ütemű értékesítése előtt, ugyanis sokkal hamarabb megtérülhet az áruk, mint a benzines társaiké.

EURÓPÁBAN ÉS AMERIKÁBAN IS MÁS A TREND

Az öreg kontinensen az EU tagállamok ugyan különböző mértékben, de támogatják az e-autózás népszerűségét és elterjedését, azonban az USA-ban mintha ez a szándék csökkenni látszana: az elektromos autógyártással foglalkozó vállalatok, akik csak erre építenek (pl. Tesla) erősen veszteségesek (csak adott negyedéven belül tartsuk a papírt!). Az e-autók többletköltségének megtérülése igencsak kérdéses, főleg az amerikai üzemanyagárak mellett. A elektromos mobilitás globális térnyeréséhez sok mindennek kell klappolnia, de leginkább az akkumulátor forradalom és egy ehhez kapcsolódó nemzetközi együttműködés, lobbi eredményeképpen várható.