Sokáig abban a hitben éltem, hogy a fejlődésemet kizárólag a szakmai ismereteim bővítésével tudom elősegíteni. Pár éve, amikor olyan érzésem támadt, hogy megrekedtem egy bizonyos szinten, az egyik barátommal történő beszélgetés hatására elkezdtem önképzéssel foglalkozni.

Már néhány hét intenzív önfejlesztést követően világossá vált számomra, hogy emberileg is idomulnom kell ahhoz a valakihez, akit az elmúlt évek alatt szakmailag felépítettem. Elkezdtem szokásokat “gyártani”, melyek elősegítik, hogy teljes életet éljek. Hidd el, gyik sem ördöngösség vagy olyan titok, amire rányomták a “Szigorúan bizalmas” bélyegzőt.

Íme a 10 szokásom, ami elősegíti a mindennapi sikereimet:

1. MINDEN NAP OLVASOM 

Esténként, miután minden elcsendesedett, leginkább olyan irodalmat veszek a kezembe, amiből tanulni vagy inspirálódni tudok. Nem számít, hogy 5 vagy 50 oldalt teszek magamévá, a lényeg a rendszeresség!

2. RENDSZERESEN EDZEM

Bizonyított tény, hogy a szellemi frissességet a fizikai megterhelés idézi elő, így neked is csak ajánlani tudom, hogy heti minimum háromszor sportolj! Mindenkinek más jön be, találd meg a számodra testhezálló mozgáskultúrát!

3. SIKERES EMBEREKKEL VESZEM KÖRBE MAGAM

Brian Tracy szerint annak az 5 embernek az átlaga vagy, akivel-  a családodon kívül – a legszorosabb kapcsolatot ápolod. Én mindig az optimista, célorientált emberek társaságát keresem, egyúttal pedig kerülöm a negatív embereket.

4. KIZÁRÓLAG A SAJÁT CÉLJAIM ELÉRÉSÉRE FÓKUSZÁLOK

Ne mások sikereit, pénzét irigyeld, hanem magaddal foglalkozz: építsd fel magad szakmailag és emberileg egyaránt. Szabó Péter hirdeti minduntalan, hogy minden egyes nap írd le a céljaidat. Viszont ez így édes kevés, hiszen a cél önmagában mit sem ér, ha nem párosul egy tervvel, ami a hogyanra ad választ.

5. IGYEKSZEM MINDEN HELYZETBEN POZITÍV MARADNI

Légy hálás azért, amid van! Becsülj meg mindent, amit az életben kapsz: szerelem,család, gyermek, élmények… Az optimizmus az egyik előfeltétele a hosszú távú sikernek.

Kép elégedett férfiről bejegyzésbe

A jó szokások hosszú távon jó eredményekhez vezetnek.

6. CSODABOGÁR VAGYOK!

Merj kilógni a tömegből! Az egyediségnek mindig megvan a maga varázsa. Onnan tudod, hogy jó úton jársz, ha a tömeg bolondnak néz!

7. A HÉTVÉGÉKET KIVÉTEL NÉLKÜL A PIHENÉSNEK SZENTELEM

A tőzsdei kereskedés komoly szellemi teljesítményt igénylő, embert próbáló hivatás. Mindenkit más kapcsol ki. Számomra a regenerálódást a családdal, barátokkal töltött órák és a vitorlázás jelenti.

8. IGÉNYLEM AZ ÉNIDŐT

Heti 3 óra énidőt különítek el, amikor is kizárólag én és a gondolataim vagyunk. Ez lehet egy szaunázás vagy egy kávézás a kedvenc helyeim egyikén. Jellemzően ilyenkor születnek azok az ötletek, melyek minduntalan fejlődésre késztetnek.

9. MINDIG VAN NÁLAM JEGYZETFÜZET

Nem tudtam volna felépíteni magam a jegyzeteim nélkül. És ez nem csak az egyetemi éveimre vonatkozik. A mai napig van nálam notesz, de ha minden kötél szakad, a telefonba jegyzetelek. Ez egy olyan millió dolláros tipp, amit nem tanítanak az iskolákban. Szabadítsd fel az agyad azzal, hogy mindent, de tényleg mindent leírsz!

10. NAPI RUTINOM VAN

Igyekszem mindig ugyanakkor kelni és feküdni. Ügyelj arra, hogy minimum 8 órát aludj! Ritkán áldozom be az alvásidőmet, az étkezéseimet, és a szabadságomat a munka oltárán. Ha rendszer van az életedben, rendszer lesz a fejedben is!

10+1 AHOL HUMOR VAN, OTT MINDEN VAN! 🙂