Szerinted minek az elérésére törekszik egy tapasztalt trader? Le merem fogadni, a legtöbben a Szent Grál, vagyis a tuti stratégia csatasorba állítását említenék. Mint minden kezdő, természetesen én is bíztam benne, hogy rájövök a turpisságra. Később abban reménykedtem, hogy majd jön valaki és megmutatja. Nem jött.

Évek kellettek ahhoz, hogy rájöjjek,

  • a Szent Grál márpedig nem létezik,
  • veszteség stop nélkül szerencsejáték az egész,
  • egyetlen stratégiával képtelenség hosszú távú, kiegyensúlyozott teljesítményt produkálni,
  • a siker kulcsa valójában bennem rejtőzik.

Ahhoz, hogy tőzsdei jelenlétünk ne csak vendégszereplés legyen, elsődleges feladatunk a TŐKEVÉDELEM.

Ne feledd, a legnagyobb kockázatot mindig a veszteség stop hiánya jelenti!

Stop jelzést mutató férfi kép bejegyzésbe

Fékezd meg a veszteségeket a stop-loss megbízás mindenkori alkalmazásával! Precíz kockázatkezelés révén tartósan alacsonyan tarthatjuk a veszteségeinket.

Sokan a veszteség szó hallatán egyből a vereségre asszociálnak. Hiba, hiszen a tőzsdén a nagy nyereségekhez kis veszteségeken keresztül vezet az út. Számomra a vereség csak átmeneti. Egy-egy kistopplódás mindössze egyetlen dolgot közöl velem: az elképzelés – amit a felvett pozícióval szemben támasztottam – nem működik. Sebaj, a legfontosabb, hogy megóvtam a tőkémet a nagyobb veszteségektől!

Az imént említett KOCKÁZATKEZELÉS csak fél siker, ezzel hosszú távon nagyjából 0-ban tudjuk tartani számlaegyenlegünket. A konzisztens profit eléréséhez nélkülözhetetlen egy átgondolt, több stratégiát felvonultató kereskedési rendszer.

Rendelkezel ilyennel?