MIELŐTT TRADING-RE ADOD A FEJED, EL KELL DÖNTENED, HOGY…

…MIT AKARSZ? ÜLNI A BABÉRJAIDON VAGY MEGVALÓSÍTANI AZ ÁLMAIDAT?

Amennyiben kész vagy arra, hogy az anyagi függetlenség útjára lépj, ha megvan benned az elszántság, az alázat, és a szorgalom, hogy napról napra fejleszd a személyiségedet, s ezáltal jobb kereskedő legyél, akkor tiéd a pálya! Én megtettem az első lépést azzal, hogy átadom minden tudásom. Innentől kezdve kizárólag rajtad múlik, mit hozol ki magadból!

…MELYIK TÍPUSBA TARTOZOL? SZERENCSEJÁTÉKOS VAGY MEGFONTOLT BEFEKTETŐ?

Ha legtöbbször a megérzéseidre hallgatsz, nagy az igazságérzeted, nehézséget okoz a szabálykövetés, és makacs vagy, a tőzsdét nem neked találták ki! A kialakult személyiségjegyeidből fakadó hibákat nem vagy csak nagyon nehezen lehet kiküszöbölni. Készülj arra, hogy a profi trader-ré válás egy önismereti tréning is egyben. A piacon kizárólag szabálykövető magatartással és tervszerű, következetes kereskedéssel tudsz konzisztens profitot elérni.

…MENNYIT TUDSZ EGY HELYBEN, A MONITOR ELŐTT ÜLNI?

Nyugodt vagy izgága típus vagy? Amennyiben csak 1-2 órát tudsz a fenekeden ülni, akkor gyors, úgynevezett skalpoló technikákkal érdemes dolgoznod, vagy pedig hosszú távú, fundamentálisan megalapozott pozíciók felvételét javaslom Neked! Ha viszont nem okoz gondot a fél- vagy akár egy teljes napon keresztüli, fókuszált figyelem fenntartása, akkor a daytrading-et (napon belüli kereskedést) neked találták ki.

Figyelemre intő férfi kép bejegyzésbe

Mielőtt fejest ugranál a tőzsde tengerébe, tisztáznod kell néhány fontos kérdést magadra vonatkozóan!

…HAJLANDÓ VAGY-E KÉPEZNI MAGAD A SIKER ÉRDEKÉBEN?

Tény, hogy nem lehet mindenkiből orvos, ügyvéd, így trader sem. Állítom, hogy a tőzsdei kereskedés a világ egyik legszebb, egyúttal legnehezebb szakmája is. Tapasztalataim szerint a siker egyik sarokköve az egyéni vagy kiscsoportos, személyre szabott tanfolyam, ahol közösen megtaláljuk a saját stílusodat/identitásodat. Ha elfogadod a képzéseimet követő, ingyenes mentorálásomat, maradéktalanul betartod a közösen megalkotott kereskedési szabályrendszert, és ellentmondást nem tűrően gyakorolsz, hogy rutint szerezz a győztes mentalitás kialakítását illetően, akkor hamarosan a legjobbak között találod magad!

…A TŐZSDE MELYIK TERÜLETÉRE SPECIALIZÁLÓDSZ?

Ahogy a mondás is tartja, “aki sokat markol, keveset fog”. Azt tanácsolom, hogy kezdetben kizárólag egy piacra, azon belül is legfeljebb egy idősíkra fókuszálj! Ne diverzifikálj túl korán: előbb válj egy-egy temék szakértőjévé! A termékpaletta bővítése a figyelmedet és margin-odat (letétedet) is megosztja!

 …MELLÉK- VAGY FŐÁLLÁSBAN KERESKEDNÉL?

Amennyiben nem csak hobby szinten vagy minimálbérért szeretnéd űzni a kereskedést, arra kell törekedned, hogy idővel össze tudj rakni egy komolyabb deposit-ot (kezdőtőkét), hogy ne kelljen kompromisszumot kötnöd a kereskedhető termékeket, a trading intenzitását, és a stratégiák alkalmazását illetően. Ha élvezed a kereskedést, magabiztosnak érzed magad, és 6-12 hónapja konzisztens profitot tudsz felmutatni, érdemes elgondolkoznod a váltáson, hogy a megélhetési traderek táborát erősítsd.