Központi kérdés, amit nemcsak a szkeptikus érdeklődők vagy a kezdők, hanem az évek óta kitartóan próbálkozó, ámde sikertelen kereskedők is rendszeresen feltesznek maguknak és persze nekem is.

Van egy jó és egy “rossz” hírem. Melyikkel kezdjem?

A JÓ HÍR: IGEN, SŐT JÓVAL ÁTLAGON FELÜL!

Igen, meg lehet élni a kereskedésből, nem is akármilyen szinten. Ezt minden képzésemen be is bizonyítom Neked. A kérdés kérdést szül: “Rendben, de mégis mennyit kereshetek vele?

Erre azt szoktam válaszolni, hogy ez részben a tőkemérettől, részben Tőled, és nem utolsó sorban pedig a piaci mozgásoktól függ! A piacot nem, viszont saját magadat igenis tudod formálni, képezni.

Magára mutató férfi kép bejegyzésbe

Igen, legfőképp rajtad áll, honnan hova jutsz el, és hogy sikeres trader válik-e belőled!

A KEVÉSBÉ JÓ HÍR: MINT MINDEN SZAKMÁT, EZT IS KI KELL TANULNOD!

A “rossz” hír pedig, hogy – ugyanúgy, ahogy a kereskedők döntő többsége – felkészületlenül bukásra vagy ítélve! Ezen nincs mit szépíteni. Mint minden hivatáshoz, úgy ehhez is nélkülözhetetlen a lelkiismeretes felkészülés. Tisztában kell lenned azzal, hogy a sikerhez nélkülözhetetlen:

  • a mentális felkészültség,
  • a megfelelő elméleti tudás,
  • az elegendő gyakorlati tapasztalat

Lehet, hogy léteznek született mesterek, akik kezdetektől fogva sikeresek, én mégis amondó vagyok, hogy – mint minden szakma esetében, úgy itt is – legalább 2-3 évet tanulnod és tapasztalnod kell.

Amennyiben hajlandó vagy áldozatot hozni ennek érdekében, tedd meg az első lépést és jelentkezz a LÉPJ A PACRA! tőzsde tanfolyamomra, ahol átadom mindazt a – máshol nem fellelhető – tudást, amit hosszú évek alatt az intézményi szférában szereztem.

Ne feledd,

“ha az ember a fejébe önti pénztárcáját, azt senki nem veheti el tőle. A tudásba befektetett pénz fizeti a legnagyobb kamatot.”

(Benjamin Franklin)